Portret in opdracht

Portret in opdracht

Voor het geven van een portret in opdracht kunt u bij René Tweehuysen terecht voor o.a. een portret van uzelf, uw partner, kinderen, familie, huisdieren, vrienden, zakenrelaties, collega’s, individuele of groepsportretten en officiële portretten. Als ervaren professioneel portrettist, is hij uitgegroeid tot één van de meest gevraagde Nederlandse portretschilders.

Egale of gedetailleerde achtergrond
Een portret laten schilderen met een egale achtergrond behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om René een portret te laten maken met een gedetailleerde achtergrond. Het in scène zetten van een tafereel waarbij behalve de geportretteerde ook de achtergrond een belangrijke rol speeld is inmiddels één van zijn specialiteiten geworden. Op de achtergrond is vaak iets te zien waar de geportretteerde affiniteit mee heeft bv. een landschap, interieur, doorkijkje, voorwerpen enz…

Een aantal overwegingen
- Wilt u een portret met een egale of gedetailleerde achtergrond?
- Weet u waar het schilderij komt te hangen, hoeveel ruimte heeft u?
- Invulling van het beeldkader: gezicht/schouders, met handen, kniestuk of juist ten voeten uit?
- Wat voor soort kleding?
- Wanneer moet het schilderij klaar zijn?
- Postuum portret: heeft u geschikt fotomateriaal?

Werkwijze
René Tweehuysen werkt bij voorkeur van zelf gemaakte foto’s

In een eerste kennismakingsgesprek, in zijn atelier of bij de opdrachtgever thuis, wordt duidelijk hoe het schilderij er ongeveer uit moet gaan zien. Vaak neemt René dan ook al de foto's. 

Na de eerste ontmoeting werkt René voor de opdrachtgever in potlood een compositieschets uit. Na goedkeuring van deze schets en de meest geschikte foto ( via E-mail ) kan er, afhankelijk van de agenda van de kunstenaar, worden begonnen met de uitvoering.

Informatie
Basisprijs (gezicht/schouders) vanaf € 2.500,- (excl. Lijst)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René : info@renetweehuysen.nl