Portret in opdracht

Portret in opdracht

Voor het geven van een portret in opdracht kunt u bij René Tweehuysen terecht voor o.a. een portret van uzelf, uw partner, kinderen, familie, huisdieren, vrienden, zakenrelaties, collega’s, individuele of groepsportretten en officiële portretten. Als ervaren professioneel portrettist, is hij uitgegroeid tot één van de meest gevraagde hedendaagse Nederlandse portretschilders.

Prijzen
Prijs op aanvraag: info@renetweehuysen.nl 

De basisprijs voor een portret (gezicht/schouders) met egale achtergrond varieerd van bv. 50 x 40 cm. € 2.400,- tot bv. 90 x 80 cm. € 3.200,- (excl. Lijst, incl. BTW). Voor elke toegevoegde persoon wordt de helft van de basisprijs berekend.

Voor de volgende toevoegingen wordt een meerprijs berekend: gedetailleerde achtergrond, gedessineerde kleding, sieraden, gedetailleerde objecten op de voorgrond en huisdieren e.d.

Een aantal overwegingen bij uw aanvraag
- Om hoeveel personen gaat het?
- Bij meerdere personen: wilt u een groepsportret op één doek of aparte portretten ?
- Wilt u een portret met een egale of gedetailleerde achtergrond?
- Afmeting: waar komt het schilderij te hangen, hoeveel ruimte heeft u?
- Invulling van het beeldkader: gezicht/schouders, met handen, kniestuk of juist ten voeten uit?
- Wat voor soort kleding?
- Wanneer moet het schilderij klaar zijn?
- Postuum portret: heeft u geschikt fotomateriaal?

Egale of gedetailleerde achtergrond
Een portret laten schilderen met een egale achtergrond behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om een portret te laten maken met een gedetailleerde achtergrond. Het in scène zetten van een tafereel waarbij behalve de geportretteerde ook de achtergrond een belangrijke rol speelt is inmiddels één van mijn specialiteiten geworden. Op de achtergrond is vaak iets te zien waar de geportretteerde affiniteit mee heeft bv. een landschap, interieur, doorkijkje, voorwerpen enz…

Werkwijze
Ik werkt bij voorkeur van zelf gemaakte foto’s

In een eerste kennismakingsgesprek, in mijn atelier of bij de opdrachtgever thuis, wordt duidelijk hoe het schilderij er ongeveer uit moet gaan zien. Vaak neem ik dan ook al de foto's. 

Na de eerste ontmoeting werk ik voor de opdrachtgever in potlood een compositieschets uit. Na goedkeuring van deze schets en de meest geschikte foto (via E-mail) kan er, afhankelijk van mijn agenda (en na onvangst 50% aanbetaling), worden begonnen met de uitvoering.